Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amerikai magyarok képes leírás - Külföldi magyar oldalak.tlap.hu
részletek »

Amerikai magyarok - Külföldi magyar oldalak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kulfoldimagyaroldalak.tlap.hu » Amerikai magyarok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Amerikai Magyar Népszava

Amerikai Magyar Népszava

Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság az amerikai földrész legrégebbi magyar nyelvű újságja, és az egyetlen olyan magyar lap a világon, amely több mint százéves fennállása óta soha nem szűnt meg és nem szünetelt. A Szabadság című lapot Kohányi Tivadar alapította 1891-ben, amely később egyesült az Amerikai Magyar Népszavával, amely napilap volt New Yorkban. Így lett az újság Amerika legnagyobb és legbefolyásosabb magyar nyelvű hetilapja és az ma is. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság a haladó szellemiségű magyar emigráció orgánuma volt és maradt, amelynek szerzője volt egykor Molnár Ferenc és az Amerikában valaha élt jelentős írók és újságírók többsége. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság miközben megőrizte régi olvasótáborát, a rendszerváltás után kivándorolt új generáció lapja is lett, az első amerikai magyar újság, amely befejezett ténynek tekinti a magyarországi rendszerváltást, elfogadja az anyaország Alkotmányát és jogrendjét, a demokratikus választások eredményét, a politikai pluralizmust, amely támogatja és hirdeti a szólás, a vélemény, a sajtó, a vallás és a lelkiismeret szabadságát, amely a kirekesztés minden formáját elutasítja.

Amerikai Magyar Orvosszövetség

Amerikai Magyar Orvosszövetség

Az Amerikai Magyar Orvosszövetség 1968 óta működik azzal a céllal, hogy az Amerikában élő magyar származású orvosokat szakmai és baráti téren összetartsa. Az évenként Sarasotában, Floridában megrendezésre kerülő orvoskongresszusra sokan érkeznek Magyarországról is. A HMAA minden évben támogatja a magyarországi orvostanhallgatók buffaloi szakmai cseregyakorlatát.

Arizona magyarul

Arizona magyarul

Az információk amiket az oldalon találtok nem feltétlenül az egész Egyesült Államokra vonatkoznak, csupán Arizonára, Phoenix környékére. Olyan dolgokat gyűjtöttem össze, ami egy az Államokban élő ember számára teljesen hétköznapi, viszont egy olyan ember számára, aki még sosem járt itt, érdekes apróságok lehetnek, kérlek ezt tartsd szem előtt mielőtt fölöslegesnek tartod az oldal ezen részét, hisz épp ezeknek az embereknek írtam.

Úti tanácsok

Úti tanácsok

30 éve élek az USA Nyugati partvidékén. Többször bejártam a nyugati államokat, többek között Californiát, Nevadát, Utah-t, Arizónát és a többieket. Nagyon szeretek utazgatni és az itteni természeti adottságokat nem lehet megunni. Ha van egy kis szabad időnk, feleségemmel autóba ülünk és megyünk. Szó szerint amerre csak látunk :) Én vezetek, feleségem fényképez, kutyánk, Oszkár pedig kimondhatatlanul boldogan jön velünk. Tapasztalatainkat, ötleteinket szívesen megosztanánk azokkal, akik ide készülnek hosszabb-rövidebb időre. Kérdésekre szívesen válaszolunk, segítünk megtervezni körutakat, ajánlani helyeket.

Tuti menü