Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi magyar oldalak linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Külföldi magyar oldalak képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kulfoldimagyaroldalak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 99 db
Amerikai Magyar Népszava

Amerikai Magyar Népszava

Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság az amerikai földrész legrégebbi magyar nyelvű újságja, és az egyetlen olyan magyar lap a világon, amely több mint százéves fennállása óta soha nem szűnt meg és nem szünetelt. A Szabadság című lapot Kohányi Tivadar alapította 1891-ben, amely később egyesült az Amerikai Magyar Népszavával, amely napilap volt New Yorkban. Így lett az újság Amerika legnagyobb és legbefolyásosabb magyar nyelvű hetilapja és az ma is. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság a haladó szellemiségű magyar emigráció orgánuma volt és maradt, amelynek szerzője volt egykor Molnár Ferenc és az Amerikában valaha élt jelentős írók és újságírók többsége. Az Amerikai Magyar Népszava Szabadság miközben megőrizte régi olvasótáborát, a rendszerváltás után kivándorolt új generáció lapja is lett, az első amerikai magyar újság, amely befejezett ténynek tekinti a magyarországi rendszerváltást, elfogadja az anyaország Alkotmányát és jogrendjét, a demokratikus választások eredményét, a politikai pluralizmust, amely támogatja és hirdeti a szólás, a vélemény, a sajtó, a vallás és a lelkiismeret szabadságát, amely a kirekesztés minden formáját elutasítja.

Amerikai Magyar Orvosszövetség

Amerikai Magyar Orvosszövetség

Az Amerikai Magyar Orvosszövetség 1968 óta működik azzal a céllal, hogy az Amerikában élő magyar származású orvosokat szakmai és baráti téren összetartsa. Az évenként Sarasotában, Floridában megrendezésre kerülő orvoskongresszusra sokan érkeznek Magyarországról is. A HMAA minden évben támogatja a magyarországi orvostanhallgatók buffaloi szakmai cseregyakorlatát.

Amszterdami információk

Amszterdami információk

Amszterdami utazási információk, szállások, hotelek, apartmanok. Rengeteg hasznos információt találsz a szállásokról, múzeumokról, közlekedésről vásárlási és szórakozási lehetőségekről valamint látnivalókról. Minden amire szükséged lehet.

Amszterdami szálláskereső

Amszterdami szálláskereső

Keressen és foglalja le on-line a kiválasztott szálláshelyet Amsterdam-ban vagy akár Hollandia egész területén! Használja szálláskeresőnket, amely az egyik legszélesebb választékát kínálja Amszterdamban és az országban található hoteleknek, panzióknak, apartmanoknak. Szálláshely kiválasztásához beállíthatja azokat a kritériumokat, melynek segítségével csak az Önt érdeklő szállások kerülnek listázásra, megkönnyítve Önnek a szállás kiválasztását. A szállodakereső és foglalási rendszerben található partner szállodák kedvezményes szobaárakon foglalhatóak. A rendszerünk használata ingyenes, azaz a szállásfoglalás nem kerül Önnek semmibe, csak a megjelenített szobaárat kell majd a kiválasztott szálláshelyen kifizetnie.

Arizona magyarul

Arizona magyarul

Az információk amiket az oldalon találtok nem feltétlenül az egész Egyesült Államokra vonatkoznak, csupán Arizonára, Phoenix környékére. Olyan dolgokat gyűjtöttem össze, ami egy az Államokban élő ember számára teljesen hétköznapi, viszont egy olyan ember számára, aki még sosem járt itt, érdekes apróságok lehetnek, kérlek ezt tartsd szem előtt mielőtt fölöslegesnek tartod az oldal ezen részét, hisz épp ezeknek az embereknek írtam.

Ausztria info

Ausztria info

Rengeteg tudnivaló megtalálható az oldalon Ausztriáról, a kihagyhatatlan látnivalókról, csodás várakról, kastélyokról és parkokról. Az osztrák történelmet sem hanyagoljuk, sőt nyaraláshoz illetve téli sportoláshoz is számtalan ötlettel szolgálunk. Nézzen körül oldalunkon, nem fogja megbánni!

Ausztriai munka

Ausztriai munka

Hírleveleinkben a legnagyobb osztrák álláshirdető weboldalak adatbázisából értesítünk minden nap. Ha regisztrálsz nálunk akkor folyamatosan figyelheted az öt percenként frissülő ajánlatokat és szakmád valamint az elképzelésed szerinti város illetve tartomány megadásával testreszabott hírlevelet készíthetsz. Nem kell többet órákin böngészned az internetet, elég minden reggel ellenőrizned e-mail fiókod tartalmát.

Barcelonai szállások

Barcelonai szállások

Oldalunk 2007 óta segíti naprakész és megbízható információkkal a Barcelonába utazókat. Ez idő óta számos vendégünknek sikerült a megfelelő szállás kiválasztásában és lefoglalásában segítséget nyújtanunk. Oldalainkon a szállásokról elhelyezett információkat a lehető legnagyobb gondossággal állítottuk össze, és a visszatérő vendégek visszajelzései és észrevételei alapján folyamatosan karbantartjuk és frissítjük őket. Reméljük, hogy Önök is elégedett, s visszatérő vendégek lesznek Barcelonában, Katalónia fővárosában!

Bawümano óvoda és iskola

Bawümano óvoda és iskola

Nyelvünk megőrzése feladatunk. A mindennapok magyarján' túl meg kell adnunk gyermekeinknek a lehetőséget, hogy önmagukat ne idegennek, hanem magyarként vagy félmagyarként' magukat egyéniségként, valami máshoz, valami más értékhez is tartozónak érezhessék hazájukban, Németországban. Hogy ne húsz, harmincévesen vagy később kezdjék el keresni a hovatartozást', amit gyermekkorukban a nyelven, az irodalmon, a kultúrán át nem tudtak megszerezni. Hogy ebből hasznot húzzanak', hogy igazi kétnyelvűként' még biztosabban megbirkózzanak a világ bábeli zűrzavarával', a harmadik, negyedik nyelvvel, az idegen nyelvekkel. Célunk, hogy egy olyan kellemes környezetet biztosítsunk a magyar nyelvű gyermekek és fiatalok számára, ahol nyelvi tudásukat elmélyíthetik, bővíthetik.

Hirdetés
Bécsi Egyházközség

Bécsi Egyházközség

Jelenleg nyolc-kilencezer magyar tartozik az itteni magyar egyházközséghez, s különböző - családi, ifjúsági - csoportokra tagolódva élik az egyházközségi életet. Vasárnapi szentmisére hagyományosan a Német Lovagrend templomában (Árpádházi Szent Erzsébet, de itt csak Thüringiai Szent Erzsébetnek hívják) gyűlnek össze, nagyobb ünnepekkor kétszázötven körüli számban. A kereszteléseket, esketéseket, bérmálásokat, amelyek hála Istennek, számosan vannak, az egyházközségi iroda szervezi, itt készülnek a jelöltek a szentségek felvételére, az anyakönyvezést azonban kinek-kinek a lakóhelye szerint illetékes plébánián végzik. Nem ritka a bécsi magyarok körében a felnőttkeresztség sem, előfordult, hogy húsvétkor nyolc felnőtt lett az Úr kegyelméből az egyház tagja ebben a közösségben. Az ifjúsági és más lelkipásztori feladatok ellátásában sok önkéntes munkatárs segíti Simon Ferenc esperes, főlelkész urat.

Bécsi magyar szalon

Bécsi magyar szalon

Az Ausztriai Magyarok Internetes Tanácsadó és Információs Szolgálatának (AMITISZ) 2008 májusa óta üzemelteti ezt a weboldalt, ahol az ausztriában élő magyarok sok hasznos információt találhatnak és felvehetik egymással a kapcsolatot. Folyamatos frissitésekkel sikerül egy naprakész információs adatbázissal olvasóink rendelkezésére állni.

Bevándorlás Ausztráliába

Bevándorlás Ausztráliába

Nem szándékunk senkit rábeszélni a kivándorlásra, sem pedig a kivándorolni szándékozókat arra, hogy éppen Ausztráliát válasszák. Az interneten rengeteg információ található Ausztráliáról, így azok is tájékozódhatnak, akik még nem jártak itt de akik már eldöntötték, hogy Ausztráliában kívánnak letelepedni azoknak javasolt regisztrált bevándorlási ügynököt (registered migration agent, RMA) alkalmaznia. Az oldalon egyéb szolgáltatások is elérhetőek, mint például: iratmásolatok hitelesítése és fordítása, állásfigyelés és előzetes online esélyértékelés.

Bumm

Bumm

Szlovákiai magyar hírportál - friss, fiatalos portál, napi hírekkel, tudósításokkal, érdekességekkel. Politika, sport, kultúra, gazdaság, bulvár, olcsó repülőjegykereső, állásajánlatok, időjáráselőjelzés és fórumok.

Cégalapítás Németországban

Cégalapítás Németországban

Bízza meg irodánkat németországi cége megalapításával. Munkatársaink két-három hét alatt létrehozzák a megrendelők német vállalkozását, könyvelő kollégáink pedig elvégzik cége könyvelését is. Irodánk vállalja a legkülönbözőbb vállalkozási formák megalapítását, így alapítunk Ug-t, GmbH-t, Gbr-t és AG-t is.

Cégalapítás Romániában

Cégalapítás Romániában

Pénzt akar megtakarítani a kedvezőbb adófeltételeknek köszönhetően, vagy terjeszkedne új piacok felé? Ebben leszünk segítségére. Az általunk ajánlott telephelyre bejegyezheti újonnan induló vállalkozását, kérésre azonban más helyet is kereshetünk Önnek, olyat, ami ideális cége számára. A romániai cégalapítás számtalan előnnyel jár.

Csodaszarvas Egyesület

Csodaszarvas Egyesület

A Csodaszarvas Magyar Kulturális Egyesület-et 2005. június 17-én 11 alapító tag hívta életre. 2005. július 15-én a karlsruhéi járásbíróság a 3155-ös regisztációs szám alatt nyilvántartásba vette az egyesületet. Az egyesület célja a magyar kultúra bemutatása és terjesztése - előadásokon, fesztiválokon, kiállításokon, kurzusokon keresztül - magyar és német nyelven egyaránt. Szervezése szabadidős programoknak (kirándulás, sport, utazás) melyeken és melyek keretében nyelvünket és kultúránkat szintén gyakorolhatjuk, ápolhatjuk és továbbadhatjuk. Nevünket a hun-magyar eredetmonda mítikus jelképe után választottuk. A monda cselekménye az időszámításunk utáni 7-8. században játszódik, mikor a magyarok ősei Észak-Kelet Európából, az Urál hegység mellett lévő őshazából (Magna Hungária) vándoroltak délre. A vándorlások során érték el Levédiát, a mai Azovi tenger mellett fekvő területet. Az ősmagyar Magor (Magyar) itt kergette testvérével, Hunorral a gímszarvast, mely délnyugatra, Európa felé vezette őket. A szarvasünőt kergetve találtak rá asszonyaikra és megalapították a magyar és a hun nemzetséget. A csodaszarvas mutatta úton továbbhaladva Magyar utódai megtalálták a földet, Pannóniát, ahol létrejött a magyar állam.

Date Café

Date Café

Oldalunk azért jött létre, hogy összehozza a külföldön élő magyarokat, és lehetővé tegye számukra, hogy kényelmesen, kötöttségek nélkül megtalálják egymást. Ne bajlódj a helyiek érthetetlen akcentusával, keresd meg a legközelebb élő magyar lányt vagy srácot néhány kattintással! Kalandorok kíméljenek! Vagy inkább mégse! Nektek hoztuk létre a Private Roomot. A regisztrációt követően kapcsolatba léphetsz a többiekkel, de ha csak nézelődni szeretnél, megteheted a gyorskereső segítségével. Reméljük napról napra többen leszünk és sikerül egy aktív, összetartó közösséget építenünk, melyben mindenki megtalálhatja az ideális partnert.

Tuti menü