Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi magyar oldalak linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szlovákiai - Zürichi [6. oldal]
részletek »

Külföldi magyar oldalak képes leírás: Szlovákiai - Zürichi [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kulfoldimagyaroldalak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 99 db
Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Célkitűzésünk a szlovákiai magyar gyermekek és ifjúság valláserkölcsi magatartását, testi és szellemi képességét fejleszteni kívánó nevelés a cserkészet eszméinek szellemében, továbbá a cserkészeszmék továbbvitelének és megtartásának támogatása felnőtt korban is. A Szövetség 1372 tagja 42 cserkészközösségben működik Dél-Szlovákia magyarlakta helységeiben, Pozsonytól egészen Királyhelmecig (többek között: Pozsonypüspöki, Csenke, Fél, Dunaszerdahely, Bős, Nádszeg, Nyitrageszte, Érsekújvár, Révkomárom, Nagymegyer, Ipolyság, Léva, Fülek, Szepsi, Kassa, Királyhelmec).

Szlovákiai Magyar Portál

Szlovákiai Magyar Portál

A szlovákiai magyarok internetes portálja. A portál a magyarországi Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Puskás Tivadar Közalapítvány támogatásával jött létre 2005-ben. Létrehozói és működtetői szlovákiai magyar szervezetek, amelyek a saját honlapjaik, internetes adatbázisaik és digitális tartalmaik egyesítésével folyamatosan aktuális információkat szolgáltatnak a szlovákiai magyar szervezetekről, iskolákról, rendezvényekről, tananyagokról, a szlovákiai településekről, illetve olyan digitális tartalmakról (népzene, képeslapok, fényképek, könyvek, bibliográfiák stb.), amelyeket ezek a műhelyek hoznak létre.

Szülőföld Alap

Szülőföld Alap

A külhoni magyarság pályázati úton történő támogatásának legfontosabb színtere és forrása a Szülőföld Alap. A Szülőföld Alap elkülönített állami pénzalap. Célja a határon túli magyarságnak a szülőföldjén való - egyéni és közösségi - boldogulása, anyagi és szellemi gyarapodása, nyelvének és kultúrájának megőrzése és továbbfejlesztése, az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartása és erősítése érdekében támogatások nyújtása.

Társkereső

Társkereső

A külföldön élő magyarok társ, barát és szabadidőpartner keresője lehetőséget nyújt arra, hogy mindenki egyszerűen megtalálhassa a hozzá közel lakókat közös programok szervezése céljából vagy akár élete párját. Töltsd fel a fényképed, töltsd ki a profilod és néhány perc múlva már keresgélhetsz is.

Te rongyos élet

Te rongyos élet

Ezt a blogot azzal a szándékkal kezdtem, hogy a világon szétszóródott emigráns magyarokkal megosszam tapasztalataimat, érzéseimet, alkalmat adjak párbeszédre az emigráns élettel kapcsolatban, hogy beszélhessünk örömünkről, bánatunkról, a beilleszkedésről, vagy annak nehézségeiről.

Thaiföldi magyarok

Thaiföldi magyarok

A Facebook egy közösségi oldal, mely összeköt barátaiddal és azokkal, akikkel együtt dolgozol, tanulsz vagy egyszerűen körülötted élnek. A Facebook segítségével kapcsolatot tarthatsz ismerőseiddel, korlátlan mennyiségű fényképet tölthetsz fel, hivatkozásokat és videókat oszthatsz meg, valamint többet megtudatsz ismerőseidről, akikkel nap mint nap találkozol.

The Italian Job

The Italian Job

A blogon az olaszországi életről, utazásról és az élet napos oldaláról olvashatsz, naponta legalább egy bejegyzésben. Megismerkedhetsz az olasz és európai szokásokkal és megtapasztalhatod, hogy milyen érzés külföldön élni és dolgozni, beilleszkedni. A blog azoknak szól, akik külföldön élnek, oda készülnek, vagy szeretnek utazni és más kultúrákkal ismerkedni - nem útikönyv, hanem személyes tapasztalatok alapján.

UK útmutató magyaroknak

UK útmutató magyaroknak

Az oldal célja az Egyesült Királyságban (vagyis Anglia, Wales, Skócia, Észak-Írország területén) tanuló és dolgozó magyarok életének megkönnyítése az alábbi praktikus útmutató jellegű, rövid informális segédlet nyilvános közzétételével. Az oldal témái: munka- és pénzügyek, lakhatás, adás-vétel, közlekedés (repülés kiemelten), egészség, gyerekvállalás, oktatás (felsőoktatás kiemelten), nyelvtanulás, tájékozódás, UK állampolgárság, ajánlott linkek és egyebek. Frissítés: min. havonta 1x, de inkább 1-2 hetente, nagyobb frissítések listája oldalon alul.

Úti tanácsok

Úti tanácsok

30 éve élek az USA Nyugati partvidékén. Többször bejártam a nyugati államokat, többek között Californiát, Nevadát, Utah-t, Arizónát és a többieket. Nagyon szeretek utazgatni és az itteni természeti adottságokat nem lehet megunni. Ha van egy kis szabad időnk, feleségemmel autóba ülünk és megyünk. Szó szerint amerre csak látunk :) Én vezetek, feleségem fényképez, kutyánk, Oszkár pedig kimondhatatlanul boldogan jön velünk. Tapasztalatainkat, ötleteinket szívesen megosztanánk azokkal, akik ide készülnek hosszabb-rövidebb időre. Kérdésekre szívesen válaszolunk, segítünk megtervezni körutakat, ajánlani helyeket.

Hirdetés
Útikalauz

Útikalauz

Az Útikalauz egy közösségi útikönyv, amiben több mint hatszáz beszámoló olvasható mintegy háromszáz szerzőtől. Örömmel fogadjuk a Te írásodat, az Ön írását is, ha megfelelő formában megkapjuk. Az írások között az országválasztóval vagy a szerzők szerinti tartalomjegyzékkel lehet válogatni.

Üdvözlet Luxemburgból

Üdvözlet Luxemburgból

Magyarország EU-s csatlakozása, azaz 2004 májusa óta élek férjemmel Luxemburgban - később csatlakozott hozzánk Eszter nevű kislányunk. Ezek az írások elsősorban rólunk, az itteni magyarokról és Luxemburgról szólnak.

Várak Ausztriában

Várak Ausztriában

Oldalunkon az általunk felkeresett várakról találsz fényképeket és rövid ismertetéseket. A várakat és várromokat mint kirándulási célpontokat mutatjuk be és saját élményeinkről számolunk be. Vár- és helytörténeti adatokat, információkat az oldalunk nem tartalmaz.

Venator blogja

Venator blogja

Szerencsésen megérkeztünk Malmőbe, onnan, pedig vonattal Koppenhágába mintegy húsz perc alatt. Az állomáson volt egy kis kavarodás, mert nem várt minket senki. Rövid sms váltással kiderítettük, hogy egy Vu nevű úriembert kell keresnünk, aki mintegy 160 centiméter magas, vékony testalkatú és vietnami. Ez nagy segítség volt, mert így mindössze néhány száz főre apadt a potenciális jelöltek száma a koppenhágai állomáson. Így kezdődött, azóta írom dániai blogomat.

Zürichi magyar iskola

Zürichi magyar iskola

Tapasztalataink szerint a gyermekek szívesen tanulnak igazi iskolai környezetben, hasonló kulturális háttérrel rendelkező társaik között. Meggyőződésünk, hogy a magyar iskolában folyó tanítás az egyik járható útja annak, hogy a gyermekek itt Svájcban is megőrizzék magyar identitásukat.

Tuti menü