Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szlovákiai magyarok képes leírás - Külföldi magyar oldalak.tlap.hu
részletek »

Szlovákiai magyarok - Külföldi magyar oldalak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kulfoldimagyaroldalak.tlap.hu » Szlovákiai magyarok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bumm

Bumm

Szlovákiai magyar hírportál - friss, fiatalos portál, napi hírekkel, tudósításokkal, érdekességekkel. Politika, sport, kultúra, gazdaság, bulvár, olcsó repülőjegykereső, állásajánlatok, időjáráselőjelzés és fórumok.

Szlovákiai magyar adatbank

Szlovákiai magyar adatbank

Az intézetet 1996-ban a Fórum Alapítvány és a Katedra Alapítvány alapította Dunaszerdahelyen. jelenleg Somorján és Komáromban nonprofit szervezetként működünk. Célja a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségek szakszerű kutatása, kultúrájuk, írott és egyéb emlékeik dokumentálása.

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Célkitűzésünk a szlovákiai magyar gyermekek és ifjúság valláserkölcsi magatartását, testi és szellemi képességét fejleszteni kívánó nevelés a cserkészet eszméinek szellemében, továbbá a cserkészeszmék továbbvitelének és megtartásának támogatása felnőtt korban is. A Szövetség 1372 tagja 42 cserkészközösségben működik Dél-Szlovákia magyarlakta helységeiben, Pozsonytól egészen Királyhelmecig (többek között: Pozsonypüspöki, Csenke, Fél, Dunaszerdahely, Bős, Nádszeg, Nyitrageszte, Érsekújvár, Révkomárom, Nagymegyer, Ipolyság, Léva, Fülek, Szepsi, Kassa, Királyhelmec).

Szlovákiai Magyar Portál

Szlovákiai Magyar Portál

A szlovákiai magyarok internetes portálja. A portál a magyarországi Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Puskás Tivadar Közalapítvány támogatásával jött létre 2005-ben. Létrehozói és működtetői szlovákiai magyar szervezetek, amelyek a saját honlapjaik, internetes adatbázisaik és digitális tartalmaik egyesítésével folyamatosan aktuális információkat szolgáltatnak a szlovákiai magyar szervezetekről, iskolákról, rendezvényekről, tananyagokról, a szlovákiai településekről, illetve olyan digitális tartalmakról (népzene, képeslapok, fényképek, könyvek, bibliográfiák stb.), amelyeket ezek a műhelyek hoznak létre.

Tuti menü